2 år

För två år och några timmar sedan väckte jag min man med orden “det är knappt jag vågar säga det men jag tror vi kommer få åka taxi i natt”.

Det fick vi inte. Taxi blev det först mitt på dagen ett halvt dygn senare , med värkarna från helvetet i full gång. Chauffören körde snabbt men kontrollerat och bromsade mjukt in för varje gupp.

20.03 den 27 mars 2013 såg hon dagens ljus. Bestämd och hungrig. Ett stadie som i princip hållit i sig konstant sedan dess.

Själv var jag helt manglad. Ostmackan jag fick att äta var det ljuvligaste jag någonsin smakat. Med halva uppäten såg jag att handen som höll i den var täckt av torkat blod och en svart, seg massa. Ni som varit där vet säkert vad jag syftar på. Jag ryckte på axlarna och fortsatte äta. Det tog mig alltså hela 20 min av föräldraskap att glömma allt vad personlig hygien heter. Det måste vara något slags rekord.

Idag fyller hon två år. Min envisa, tokiga, bestämda lilla ängel. Älskade barn. Visst får hon mina gråa hår att föröka sig i rekordfart (känns skönt att ha någon att skylla på i alla fall) 
Men framför allt har hon fyllt mitt liv med skratt och kärlek på ett sätt jag aldrig kunnat ana.

image

Advertisements

2 thoughts on “2 år”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s